Mezinárodní společnost pro vědomí Krišny

Ve čtvrtek 7.4.2022 vyrazily třídy II.A a II.B na dlouho očekávanou exkurzi. Společně s profesorkami Šorčíkovou a Novákovou jsme v dopoledních hodinách plní očekávání dorazili na farmu Krišnův dvůr. V rámci hodin občanské výchovy jsme probrali životy různých náboženských skupin a zajímalo nás, jaká je realita právě na farmě hnutí Hare Krišna.

Jako první nás po přivítání čekala prohlídka celé farmy, včetně mlýna, chlévů či skromného sadu. Dozvěděli jsme se něco o výrobě různých druhů mouky, o chovu krav, o zpracování mléka, medu aj.

Když venkovní prohlídka skončila a počasí se začalo kazit, přesunuli jsme se všichni do vnitřních prostor budovy, která ke statku patří. Ačkoliv na nás prostory nepůsobily úplně nejklidnějším dojmem, usadili jsme se a vyslechli přednášku plnou informací o tom, jak hnutí funguje, jaké jsou jejich zásady, a celkově vznik a vývoj tohoto náboženství. Následovala také ukázka modliteb, zpěv maha-mantry, čtení z posvátné knihy a prostor pro naše dotazy.

Posledním bodem celé exkurze, na který jsme se všichni nejvíce těšili, byl oběd. Hnutí je vyhlášeno skvělým veganským jídlem, které vyhledává spousta lidí z různých koutů světa. I pro nás to byl zajímavý gastronomický zážitek a můžeme potvrdit, že to bylo skvělé zakončení celé exkurze.

Vendula Heroutová, II.B