Čarodějnice přiletěly do MŠ Čáslav!

Středeční dopoledne 27. 4. 2022 v Mateřské škole Čáslav se neslo v duchu kouzel, košťat a čarování. Jakpak by ne, když si každoročně připomínáme 30. dubna čarodějnice. Proto se studenti a studentky 3. SOŠPg rozhodli si tuto tradici připomenout společně s dětmi z oddělení Hvězdiček, Sluníček a Berušek, kde vykonávají svou průběžnou pedagogickou praxi.

   Ve třídě Sluníček celé dopoledne provázel čarodějný pavouk Alfréd, se kterým si děti vytvořily další malé pavoučky, čarodějnici na tajemný čarodějnický slet, nalezly a opravily rozbité lahvičky na lektvary a navštívily také kouzelnický obchod. Čarodějnická alchymie jim nebyla cizí, s pomocí dvou šikovných čarodějnic objevily tajemství Archimedova lektvaru a procvičily se v létání na koštěti a manévrování v čarodějnické dráze. Nakonec s Alfrédovou pomocí a nový zaříkadlem uplatnily své kouzelnické schopnosti a vyčarovaly sladkou odměnu.

   Celé dopoledne se neslo v pohodové atmosféře plné převleků a kouzlení. Děti si den velice užily a stejně tak i studentky a studenti.

3. SOŠPg

Lucie Kváčová