BESEDA K VÝROČÍ 17. LISTOPADU

U příležitosti blížícího se státního svátku si naši žáci dne 14. listopadu 2023 připomněli již 34. výročí Sametové revoluce a jejího boje za ušlechtilé ideály svobody a demokracie, které ještě ani v dnešním světě nejsou zdaleka samozřejmostí.
V rámci vzdělávacího programu „Jeden svět na školách“ zhlédli žáci vybraných čtvrtých a třetích ročníků zcela nový film „Chceme dýchat“, který měli poté vzácnou možnost zhodnotit přímo s režisérem snímku a ředitelem programu „Jeden svět na školách“, panem Karlem Strachotou, který naši školu při této příležitosti poctil svou osobní návštěvou.
Poté následovala poutavá beseda s dalším vzácným hostem, a sice panem Pavlem Procházkou – dlouholetým čáslavským starostou, který není jen pamětníkem listopadových událostí roku 1989 v našem regionu, ale jako jeden z hlavních zakladatelů Občanského fóra v Čáslavi také jejich zasloužilým spolutvůrcem.
Celá akce se mezi studenty setkala s velice pozitivním ohlasem, a tak se již nyní můžeme těšit na další ročník tohoto úspěšného projektu.
Roman Pazderský